آموزش سرعت لود سایت
یادگیری و آموزش سرعت لود سایت یکی از مهم ترین مواردی است که سئوکار باید بداند و آن راعایت کند. سرعت لود سایت تاثیر بسیار زیادی در سئو سایت دارد به همین دلیل متخصصان سئو همواره تاکید بر رعایت تکنیک های افزایش سرعت لود سایت دارند. اگر می خواهید با تکنیک های سئو و افزایش سرعت سایت آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
اهمیت افزایش سرعت سایت
مهم ترین هدف موتورهای جستجو از ایجاد الگوریتم ها و قوانین جدید، کسب رضایت کاربران است. گوگل همواره در تلاش است تا با ارائه بهترین نتایج رضایت مخاطبان خود را بدست آورد. یکی از عواملی که موجب رضایت کاربران و افزایش رتبه سئو می شود، سرعت لود سایت است. وقتی که کاربر وارد یک سایت می شود و زمان زیادی برای لود سایت صرف می کند، قطعا دیگر علاقه ای به دیدن محتوای آن سایت ندارد و درنتیجه با نارضایتی سایت را ترک می کند.
پس گوگل برای اینکه رضایت کاربران خود را داشته باشد رتبه سایت هایی که سرعت لود بالایی دارند در اولویت قرار داده و رتبه آن ها را ارتقا می دهد. اگر به دنبال کسب رتبه توسط گوگل و کاربران هستید به آموزش سرعت لود سایت اهمیت دهید و تمامی موارد لازم را رعایت کنید تا سایت شما در کوتاه ترین زمان ممکن لود شود.
راه های چک کردن سرعت سایت
ممکن است برای اینکه از سرعت لود سایت خود مطمعن شوید، صفحه وب سایت را باز کرده و ببینید سایت به سرعت لود می شود، در صورتی که این یک برداشت نادرست از سرعت لود سایت است. زمانی که شما از یک سایت دیدن می کنید، مرورگر بخش هایی از سایت را ذخیره می کند تا در مراجعات بعدی شما به این سایت، لازم نباشد تمامی موارد دوباره لود شود. به همین دلیل شما لود سایت را در زمان کمتری مشاهده می کنید و متوجه سرعت واقعی وب سایت نمی شوید. به این عمل cash گفته میشود.
پس یک مدیر وب سایت باید سرعت لود سایت را کنترل کند. ابتدا با کمک ابزارهایی که در ادامه آن ها را معرفی می کنیم، سرعت لود سایت خود را چک کنید و در صورتی که سرعت لود پایین بود از ترفندهای افزایش سرعت سایت استفاده کنید و سرعت سایت خود را بالا ببرید. در مقاله ترفند سئو می توانید ترفندهای بسیاری را برای بهبود سئو سایت خود پیاده سازی کنید.
ابزارهای تست سرعت لود سایت
برای اینکه از سرعت واقعی وب سایت خود مطلع شوید می توانید از ابزارهای زیر استفاده کنید و در صورتی که سرعت لود سایت پایین بود، آموزش سرعت لود سایت را در ادامه دنبال کنید.
1- website speed test
سایت های وردپرسی می توانند به صورت رایگان از این ابزار استفاده کنند و سرعت بارگذاری صفحات سایت، تعداد درخواست ها و سایز صفحه سایت را بررسی نمایند.
2- PageSpeed Insights
PageSpeed Insights یک ابزار تست سرعت سایت است که خود گوگل آن را راه اندازی کرده و در اختیار کاربران قرار داده است تا با استفاده از آن سرعت سایت خود را بسنجید و از راهکارهای پیشنهادی این ابزار برای افزایش سرعت سایت خود استفاده کنید.
تنها مشکلی که ممکن است با آن مواجه شوید، محدودیتی است که گوگل برای کاربران ایرانی در نظر گرفته، برای حل این مشکل می توانید قبل از ورود به صفحه، آی پی خود را تغییر دهید.
3- Sitechecker
Sitechecker نیز یکی دیگر از ابزارهایی است که سرعت سایت شما را می سنجد و برای بهبود آن راه حل هایی را به شما پیشنهاد می دهد.
4- Gtmetrix
این ابزار را می توان به عنوان محبوب ترین ابزار تست سرعت لود سایت در ایران معرفی کرد. با استفاده از این ابزار می توانید به راحتی سرعت لود سایت خود را بسنجید.
آموزش افزایش سرعت لود سایت
روش های بی شماری برای افزایش سرعت وب سایت وجود دارد که می توانید با استفاده از آن ها سئو سایت خود را بهبود بخشید. در این قسمت سعی کردیم ساده ترین و موثرترین راه های افزایش سرعت لود سایت را به شما اموزش دهیم. اگر با کد نویسی آشنایی ندارید، نگران نباشید، 4 روشی که در ابتدا معرفی می کنیم نیازی به دانش برنامه نویسی ندارد و با استفاده از آن ها به راحتی می توانید سرعت لود سایت را به شکل چشمگیری افزایش دهید.
البته در این مقاله نمی توان تمامی نکات را به صورت کامل و جامع بیان کرد. اگر قصد دارید به یک متخصص سئو تبدیل شوید می توانید در دوره های آموزش جامع سئو شرکت کنید تا علاوه بر سرعت سایت، همه تکنیک های مربوط به آموزش سئو داخلی و آموزش سئو خارجی سایت را یاد بگیرید.
بهینه سازی تصاویر
یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر سرعت سایت، حجم صفحات است. هر صفحه از وب سایت شما با استفاده از تصاویر مختلف طراحی شده است که تاثیر زیادی بر حجم صفحات دارد. پس برای افزایش سرعت لود وب سایت خود، تصاویر را در سایز مناسب و حجم پایین استفاده کنید. استفاده از تصاویر در ابعاد بزرگ و حجم بالا، سرعت سایت را به شدت کاهش می دهند.
شما با استفاده از فتوشاپ می توانید به راحتی حجم عکس های خود را بدون افت کیفیت، کاهش دهید. اگر علاقه مند به یادگیری فتوشاپ هستید، می توانید در دوره آموزش فتوشاپ اصفهان به صورت حضوری شرکت نمایید.
استفاده از افزونه کش مرورگر
افزونه کش مرورگر باعث می شود قسمتی از اطلاعات صفحه وب سایت مثل تصاویر و کدهای CSS پروسه طولانی لود اولیه را طی نکند. مثلا هنگامی که شما یک صفحه از وب سایتی را باز می کنید، اگر وارد صفحه دیگری شوید و دوباره به آن صفحه بازگردید، سرعت لود سایت بسیار کمتر است. دلیل این اتفاق نصب افزونه کش مرورگر می باشد، که برخی از اطلاعات سایت را در اولین لود ذخیره کرده تا در صورت بازگشت شما به این صفحه، دیگر زمان طولانی صرف نشود.
افزونه های زیر را می توانید به عنوان افزونه کش مرورگر در سایت وردپرسی خود نصب و فعال نمایید.
• WPFFPC
• WP Rocket
• WP Super Cach
• W3 total cache
استفاده از قالبهای مناسب
قالب هایی که در پیاده سازی سایت خود استفاده می کنید تاثیر زیادی بر سرعت سایت دارد. باید قالب هایی را انتخاب کنید که به طور صحیح کدنویسی شده باشند و در سئو سایت تاثیر منفی نداشته باشند. پس قبل از استفاده از قالب های آماده از استاندارد بودن ان مطمعن شوید.
استفاده از افزونه هایی با سرعت بالا
هنگامی که می خواهید یک پلاگین را نصب و فعالسازی کنید، از استاندارد بودن کدهای آن اطمینان حاصل کنید. بسیاری از پلاگین ها به دلیل کدنویسی ضعیف موجب کند شدن سرعت سایت می شوند. اگر افزونه ای دارید که با نصب آن سرعت سایتتان به شدت کاهش پیدا کرده حتما آن را حذف کنید و به دنبال افزونه بهتری باشید.در صورت نیاز به آموزش وردپرس اصفهان با کارشناسان آناژو تماس بگیرید.
استفاده از CDN
یکی از عوامل بسیار مهم در سرعت سایت CDN است. CDN یا شبکه توزیع محتوا به مجموعه ای از سرورها گفته می شود که در نقاط مختلف دنیا قرار دارند. شما با استفاده از CDN یک نسخه از وب سایت خود را بر روی این هاست ها ذخیره می کنید تا زمانی که کاربران از هر نقطه دنیا قصد اتصال به سایت شما را داشتند، از طریق نزدیک ترین سرور اطلاعات وب سایت برایشان ارسال شود و بتوانند از سایت شما بازدید کنند. این فرآیند باعث می شود سرعت لود وب سایتتان افزایش پیدا کند.
ویدیوها را در هاست خود بارگذاری نکنید
امروزه علاوه بر تولید محتوای متنی، تولید محتوای ویدیویی نیز بر افزایش رتبه سایت تاثیر دارد. اما اگر ویدیو را مستقیما در هاست بارگذاری کنید، تاثیر منفی در سئو سایت خواهد داشت. با اینکار حجم زیادی از هاست را بدون دلیل اشغال می کنید و در صورتی که از هاست اشتراکی استفاده می کنید، پهنای باند کاهش پیدا کرده و سرعت لود سایت پایین می آید.
و اما راهکاری که به شما پیشنهاد می دهم استفاده از سایت های میزبان ویدیو مانند آپارات، نماشا و… است. به این ترتیب می توانید ویدیوی خود را در این سایت ها بارگذاری کنید و سپس در سایت خود قرار دهید. در نتیجه نه تنها سرعت سایت خود را افزایش داده اید بلکه ویدیوی دلخواهتان را در سایت قرار گرفته تا بازدید وب سایت افزایش پیدا کند.
فشرده سازی فایل های کدنویسی سایت
اگر سایت خود را با استفاده از زبان های برنامه نویسی تحت وب پیاده سازی کرده اید، لازم است برای افزایش سایت خود از Gzip استفاده کنید و حجم فایل ها را تا 70 درصد کاهش دهید. برای این کار ابتدا به فایل . htaccess مراجعه کنید و سپس کد زیر را در آنجا قرار دهید تا فشرده سازی سایت خود را فعال نمایید.
mod_gzip_on Yes
mod_gzip_dechunk Yes
mod_gzip_item_include file .(html?|txt|css|js|php|pl)$
mod_gzip_item_include handler ^cgi-script$
mod_gzip_item_include mime ^text/.*
mod_gzip_item_include mime ^application/x-javascript.*
mod_gzip_item_exclude mime ^image/.*
mod_gzip_item_exclude rspheader ^Content-Encoding:.*gzip.*
کاهش ریدایرکت ها
شاید برایتان پیش آمده باشد که بر روی یک لینک کلیک کنید تا وارد صفحه مدنظرتان شوید اما بعد از باز شدن سایت به صفحه دیگری منتقل شده اید. این همان عمل ریدایرکت است که شما را به صفحه دیگر وب سایت انتقال می دهد. با کاهش ریدایرکت ها می توانید سرعت وب سایت خود را افزایش دهید.
استفاده از lazy load
lazy load یا همان بارگذاری کند زمانی که فعال شود موجب افزایش سرعت سایت خواهد شد. با فعالسازی lazy load به جای اینکه تمامی تصاویر موجود در یک صفحه به یک باره لود شوند تا زمانی که کاربر اسکرول نکند و آن بخش قابل رویت نباشد، تصویری هم لود نمی شود. این روش تاثیر زیادی در سرعت سایت خواهد داشت. افزونه هایی مانند WP Rocket برای فعالسازی lazy load به شما کمک می کنند.
کاهش تعداد درخواست های صفحه
کاهش تعداد درخواست های صفحه یکی از بهترین روش های افزایش سرعت لود سایت است. هر چقدر تعداد رکوئست ها به سمت سرور بیشتر باشد، سرعت لود سایت کاهش می یابد. حالا برای کاهش درخواست ها به سرور باید المان های اضافی موجود در صفحات را حذف کنید. مخصوصا المان های موجود در هدر، فوتر و سایدبار تاثیر زیادی در سرعت سایت دارند. زیرا برای هر صفحه دوباره به طور کامل لود می شوند. فرض کنید در هدر سایت چند آیکن اضافی قرار داده اید. هر بار که صفحه وب سایت خود را باز می کنید به تعداد آیکن های اضافی موجود در سایت، برای سرور رکوئست ارسال می شود. پس می توانید به راحتی با کاهش المان های اضافی سرعت لود سایت خود را افزایش دهید.
تاخیر در بارگذاری فایل ها
زمانی که از طریق ابزارهای مختلف سرعت سایت خود را بررسی می کنید، ممکن است با عبارت defer روبرو شده باشد. خطای defer از ما می خواهد تا فایل های سنگین را با تاخیر لود کنیم. افزونه های کش در این کار به شما کمک خواهند کرد.
حذف فونت های گوگل
یکی از مواردی که باعث افزایش رکوئست به سرور می شود، فونت های گوگل است. این قطعه کد فونت های گوگل اکثرا در سایت های فارسی استفاده ای ندارند و فقط سرعت سایت را کاهش می دهند. پس بهتر است کدهای مربوط به فونت های گوگل را حذف کنید تا سرعت لود سایت را افزایش دهید.
تمامی کامنت ها را در صفحات سایت بارگذاری نکنید
گاهی پس از ورود به برخی از سایت ها با کامنت های بسیاری روبرو خواهید شد. وجود تعداد زیاد کامنت در یک صفحه سرعت لود سایت را کاهش می دهد. برای حل این مشکل بهتر است از قابلیت کامنت چند صفحه ای استفاده کنید تا در صورتی که کامنت ها از تعداد مشخص شده بیشتر شد در صفحه دیگری قرار گیرد و کاربران در صورت نیاز به آن صفحات مراجعه کنند.
راه حل دیگری که می توان برای این مشکل پیشنهاد داد، استفاده از کدهای JS و AJAX است. با وجود اینکه این روش بر سرعت لود صفحه تاثیر مثبت خواهد داشت اما باعث می شود گوگل نتواند به راحتی نظرات کاربران را ایندکس کند و بر سئو سایت تاثیر بگذارد.
حذف صفحات 404
وجود صفحات 404 تعداد رکوئست های اضافی سایت به سمت سرور را افزایش می دهد و باعث کاهش سرعت سایت می شود. برای اطلاع از صفحات 404 سایت خود می توانید از ابزارهای مخصوص استفاده نمایید. SEO SCREAMING FROG یکی از ابزارهایی است که در زمینه شناسایی صفحات 404 به شما کمک می کند. پس از شناسایی این صفحات، می توانید از ریدایرکت 301 استفاده کنید و آن ها را حذف نمایید.
بروز رسانی سایت
اگر سایت خود را با استفاده از وردپرس پیاده سازی کرده اید، باید به طور مداوم قالب و افزونه های فعال را به روزرسانی کنید تا علاوه بر حفظ امنیت وب سایت، سرعت آن را نیز افزایش دهید. اگر از قالب و افزونه های معتب راستفاده کنید، متوجه خواهید شد که توسعه دهندگان به طور مستمر در حال رفع باگ ها و کدهای اضافی هستند تا سایت شما را بهبود دهند. پس تنها با به روزرسانی سایت می توانید تاثیر زیادی بر سئو و سرعت لود سایت بگذارید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم تمامی نکات و موارد مربوط به افزایش سرعت سایت را به شما آموزش دهیم اما اگر می خواهید به صورت حضوری این مطالب را آموزش ببینید می توانید در دوره های آناژو شامل آموزش سرعت سایت، آموزش سئو اصفهان ، آموزش سئو تکنیکال و … شرکت نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید